fb
Kontynuuj Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w "Polityce Cookies".

Zaproszenia

Data opublikowania: 2021-07-05

Konkurs „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Miodu”

Trwa nabór zgłoszeń w konkursie o tytuł „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Miodu”. O certyfikat najlepszego produktu zawalczyć mogą osoby i podmioty z terenu powiatu poznańskiego, zajmujące się wytwarzaniem miodów, napojów z wykorzystaniem miodu (w tym miodów pitnych) oraz innych produktów pszczelarskich.

Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do dnia 10 lipca 2021 r. włącznie drogą elektroniczną na adres e-mail: kontakt@smakipowiatupoznanskiego.pl. Regulamin konkursowy wraz z wzorem formularza zgłoszeniowego dostępny jest na stronie internetowej www.smakipowiatupoznanskiego.pl.

Na tegorocznej odsłonie festynu „Na wiejskim stole”, organizowanego dnia 11 lipca br. na terenie Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, zgłoszone w konkursie produkty oceni powołana przez organizatorów Kapituła Konkursu, w skład której wchodzą krytycy kulinarni, eksperci smaku, znawcy kuchni i produktów lokalnych oraz tradycyjnych.

Organizatorami konkursu są wspomniany Instytut Skrzynki oraz Muzeum Narodowe Rolnictwa  i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie. Konkurs odbywa się pod Honorowym Patronatem Starosty Poznańskiego. Celem konkursu jest promocja najlepszych produktów regionalnych oraz ich producentów.

Instytut Skrzynki - Instytutu Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego
i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego to nowo powołana powiatowa instytucja kultury, która swoją siedzibę ulokowała w rewitalizowanym obecnie Dworze w Skrzynkach. Oprócz ośrodka szkoleniowo-konferencyjnego, działać będzie Centrum Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu  Poznańskiego. Otwarcie obiektu nastąpi na przełomie roku 2021/2022. Podstawowym celem statutowym Instytutu jest promocja kultury centralnej części Wielkopolski, tworzenie, ochrona różnorodnych jej wartości i udostępnianie dóbr kultury oraz prowadzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego w formie ośrodka badań i dokumentacji w dziedzinie kultury i kulinariów, a także prowadzenie Szlaku Kulinarnego Powiatu Poznańskiego.

Szlak kulinarny „Smaki Powiatu Poznańskiego” to sieć rekomendowanych miejsc i wydarzeń związanych z kulturą kulinarną regionu. Te różnorodne punkty łączy zwykle jedna najważniejsza cecha: pasja ludzi, dzięki którym znalazły się one na tej interaktywnej mapie. Każdy z przystanków na tym szlaku jest miejscem z osobną opowieścią i jednocześnie inspiracją oraz zachętą do uprawiania rodzinnej turystyki regionalnej. Wpisuje się to w strategię powiatu poznańskiego, w której kultura i tradycja – a w tym kulinarna, ma swoje znaczące miejsce.

Pozostałe Zaproszenia
2024-02-22

Jubileuszowe X Sprzątanie Brzegów Warty

Sobota, 20.04.2024 r. X Sprzątanie brzegów Warty, Odry oraz innych rzek i jezior w Polsce 2024.
Czytaj więcej
2024-04-19

Webinar o zmianach w programie „Czyste Powietrze”

25 kwietnia o godz. 10:00 - informacje m.in. o najwyższym dofinansowaniu, doprecyzowaniu prefinansowania i pełnomocnictwa.
Czytaj więcej
2024-04-17

Festyn Nasza Białoczerwona

Stowarzyszenie 4activelife i Zarząd Osiedla nr 3 Przy Strzelnicy w Mosinie zapraszają 2 maja na Zielony Przylądek.
Czytaj więcej
2024-04-17

Koncert Trzech Tenorów

Koncert Trzech Tenorów, 11 maja 2024 r. o godz. 17.00 w ramach Pikniku Europejskiego w Mosińskim Ośrodku Kultury.
Czytaj więcej
2024-04-15

Konkurs Palce lizać – przekąski z miodem

Każda z uczestniczących osób może zgłosić do konkursu do 20 kwietnia 2024 r. maksymalnie 3 rodzaje przekąsek.
Czytaj więcej
2024-04-12

„Smak Powiatu Poznańskiego” na międzynarodowej konferencji

Międzynarodowa konferencja „Turystyka kulinarna na rzecz dziedzictwa kulturowego”.
Czytaj więcej
Więcej zaproszeń
kategorie
dla mieszkańca
najczęściej czytane