fb
Kontynuuj Ta strona używa plików cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w "Polityce Cookies".

Zaproszenia

Data opublikowania: 2021-07-05

Konkurs „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Miodu”

Trwa nabór zgłoszeń w konkursie o tytuł „Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 – Smak Miodu”. O certyfikat najlepszego produktu zawalczyć mogą osoby i podmioty z terenu powiatu poznańskiego, zajmujące się wytwarzaniem miodów, napojów z wykorzystaniem miodu (w tym miodów pitnych) oraz innych produktów pszczelarskich.

Zgłoszenia do konkursu należy przesyłać do dnia 10 lipca 2021 r. włącznie drogą elektroniczną na adres e-mail: kontakt@smakipowiatupoznanskiego.pl. Regulamin konkursowy wraz z wzorem formularza zgłoszeniowego dostępny jest na stronie internetowej www.smakipowiatupoznanskiego.pl.

Na tegorocznej odsłonie festynu „Na wiejskim stole”, organizowanego dnia 11 lipca br. na terenie Muzeum Narodowego Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, zgłoszone w konkursie produkty oceni powołana przez organizatorów Kapituła Konkursu, w skład której wchodzą krytycy kulinarni, eksperci smaku, znawcy kuchni i produktów lokalnych oraz tradycyjnych.

Organizatorami konkursu są wspomniany Instytut Skrzynki oraz Muzeum Narodowe Rolnictwa  i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie. Konkurs odbywa się pod Honorowym Patronatem Starosty Poznańskiego. Celem konkursu jest promocja najlepszych produktów regionalnych oraz ich producentów.

Instytut Skrzynki - Instytutu Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego
i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego to nowo powołana powiatowa instytucja kultury, która swoją siedzibę ulokowała w rewitalizowanym obecnie Dworze w Skrzynkach. Oprócz ośrodka szkoleniowo-konferencyjnego, działać będzie Centrum Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu  Poznańskiego. Otwarcie obiektu nastąpi na przełomie roku 2021/2022. Podstawowym celem statutowym Instytutu jest promocja kultury centralnej części Wielkopolski, tworzenie, ochrona różnorodnych jej wartości i udostępnianie dóbr kultury oraz prowadzenie Centrum Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego w formie ośrodka badań i dokumentacji w dziedzinie kultury i kulinariów, a także prowadzenie Szlaku Kulinarnego Powiatu Poznańskiego.

Szlak kulinarny „Smaki Powiatu Poznańskiego” to sieć rekomendowanych miejsc i wydarzeń związanych z kulturą kulinarną regionu. Te różnorodne punkty łączy zwykle jedna najważniejsza cecha: pasja ludzi, dzięki którym znalazły się one na tej interaktywnej mapie. Każdy z przystanków na tym szlaku jest miejscem z osobną opowieścią i jednocześnie inspiracją oraz zachętą do uprawiania rodzinnej turystyki regionalnej. Wpisuje się to w strategię powiatu poznańskiego, w której kultura i tradycja – a w tym kulinarna, ma swoje znaczące miejsce.

Pozostałe Zaproszenia
2021-09-24

Promocja kulinariów powiatu poznańskiego na Tour Salon 2021

Tegoroczne wydarzenie „Tour Salon 2021” na Międzynarodowych Targach Poznańskich będzie wzbogacone o kulinarne atrakcje.
Czytaj więcej
2021-09-24

Wybieramy najlepsze dania z kapusty w powiecie poznańskim!

Zgłoszenia konkursowe w kategoriach: bigos, zupa parzybroda lub inne należy przesyłać do dnia 1 października 2021 r.
Czytaj więcej
2021-09-24

Konkurs Smak Pyry

Zapraszamy do udziału w konkursie na "Najlepszy Smak Powiatu Poznańskiego 2021 - Smak Pyry"!
Czytaj więcej
2021-09-24

Otwarcie wystawy „Szlachetne wydanie okowity”

W Muzeum Narodowym w Szreniawie została otwarta niezwykła wystawa „Szlachetne wydanie okowity”.
Czytaj więcej
2021-09-21

Z babcią i dziadkiem w muzeum!

Muzeum Pałac w Rogalinie zaprasza na jesienne spotkania mieszkańców naszej Gminy.
Czytaj więcej
2021-09-17

Twoja ulubiona trasa rowerowa w województwie wielkopolskim

Twoja ulubiona trasa rowerowa w województwie wielkopolskim, II edycja
Czytaj więcej
Więcej zaproszeń
kategorie
dla mieszkańca
najczęściej czytane